.
uk
Worldwide
Спільний проект ГРУПИ КОМПАНІЙ КУСУМ (УКРАЇНА) та ОРІОН ФАРМА (ФІНЛЯНДІЯ)
17 Грудня, 2019
news

ОРІОН ФАРМА, провідна компанія в області охорони здоров’я в Фінляндії (www.orion.fi) і група компаній КУСУМ, один з найбільш динамічно зростаючих фармацевтичних виробників України (www.kusum.ua) розпочали спільний проект з розвитку технологій лікування Хвороби Паркінсона. В рамках підписаної угоди ТОВ «КУСУМ ФАРМ» запускає виробництво препарату КОНФУНДУС ТРІО, вироблений з балка таблеток, які містять леводопу, карбідопу і ентакапон, вироблених ОРІОН ФАРМА в Фінляндії.

Ентакапон, ключова складова частина комбінації КОНФУНДУС ТРІО, був винайдений компанією ОРІОН на при кінці 90-х років. Запуск Ентакапон, а потім і комбінованого препарату Сталево дозволило якісно поліпшити біодоступність леводопи1 і якісно змінити рівень життя пацієнтів з Хворобою Паркінсона2.

У 2003 році комбінація леводопи, карбідопи та ентакапону була запатентована і пізніше зареєстрована компанією ОРІОН в ЕС3 під назвою Сталево, який став одним з найбільш значущих і ефективних препаратів для терапії цього захворювання4.

Переміщення частини виробничого процесу з ОРІОН на завод групи компаній КУСУМ, який розташований в м.Суми (Україна), дозволить знизити собівартість продукції, що в свою чергу позитивно позначиться на доступності комбінованої терапії яка містить леводопу для пацієнтів з Хворобою Паркінсона.

ОРІОН і КУСУМ спільно ведуть просування продукту і роботи пов’язані з розвитком технологій терапії вікових захворювань ЦНС.

 

______________________________________________________________________________

1       (Gordin et al.2003)

3       Регистрация в Европейском Союзе №EMEA/H/C/000511 от 17/10/2003

4       Brooks DJ, Leinonen M, Kuoppamaki M, Nissinen H. Five-year efficacy and safety of levodopa/DDCI and entacapone in patients with Parkinson’s disease. J Neural Transm. 2008 Jun;115(6):843-9.